Thuishulp & Afdelingszaken

De afdeling Thuishulp & Afdelingszaken op het landelijk bureau ondersteunt het werk van bestuurders van NPV-afdelingen en vrijwilligers en coördinatoren bij (kerkelijke) thuishulpgroepen.


NPV-afdelingen

De NPV heeft ruim 70 lokale NPV-afdelingen in het land. Zij geven in hun plaats een stem aan de zorg voor het leven. Ieder op zijn eigen manier. Ze organiseren bijvoorbeeld ledenvergaderingen en thema-avonden, en werven nieuwe leden en vrijwilligers. In ruim 50 plaatsen wordt ook vrijwillige thuishulp geboden. Voor de bestuurders van NPV-afdelingen is Martijn Schot het eerste aanspreekpunt, maar ook de consulenten thuishulp kunnen aangesproken worden.

(Terminale) thuishulp

De vrijwillige thuishulp van de NPV is er voor iedereen. Of iemand nu wel of geen christen is, wel of geen lid. Iedereen kan een beroep op ons doen als er in de omgeving waar u woont een lokale afdeling is die thuishulp aanbiedt. De vrijwilligerscoördinatoren van de lokale NPV-afdeling coördineren de inzet van de vrijwillige thuishulp. De consulenten NPV-Thuishulp zijn aanspreekpunt voor de vrijwilligerscoördinatoren. Zij kunnen altijd terecht voor advies op maat. Graag denken we mee in bepaalde moeilijke situaties, zodat de coördinatoren hun werk goed kunnen blijven doen.

Een aantal NPV-afdelingen biedt ook vrijwillige terminale thuishulp. Dit gaat om het ondersteunen van mensen in de terminale fase en hun familieleden. Ook hiervoor zijn de consulenten NPV-thuishulp het aanspreekpunt.

Kerkelijke thuishulpgroepen

Bijna 80 kerken zijn met hun thuishulpgroep aangesloten bij de NPV. Zij kunnen gebruik maken van de informatie en diensten van de NPV. De NPV ondersteunt de kerkelijke thuishulpgroepen, zodat ze hun dienst op een professionele manier aanbieden in hun kerk. Coördinatoren kunnen cursussen van de NPV volgen, workshops aanvragen en themadagen bezoeken. Ook kunnen kerken altijd terecht bij de consulenten voor advies op maat. Bekijk hier ons hele aanbod voor kerken.

Thuishulp & Afdelingszaken

Onze mensen

Arianne Diepeveen

Consulent Thuishulp & Afdelingszaken

Hanneke Willemsen

Consulent Thuishulp & Afdelingszaken

Heleen Polinder

Consulent Thuishulp & Afdelingszaken

Sarieke Bronkhorst

Projectcoördinator

Martijn Schot

Manager Advies & Toerusting | Thuishulp & Afdelingszaken

Manieren waarop wij u kunnen helpen

Er zijn diverse manieren waarop onze afdeling u kan ondersteunen.

Toerustingsbijeenkomsten

U kunt ons uitnodigen voor een toerustingsbijeenkomt, zodat u op uw beurt uw vrijwilligers en leden weer beter toe kunt rusten. Bekijk de thema’s waarover wij een avond kunnen verzorgen, of vraag direct een toerustingsbijeenkomst aan. Staat het thema waar u een vraag over heeft niet op onze lijst? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden om daarover een avond verzorgd te krijgen.

Cursus voor vrijwilligerscoördinatoren

De consulenten NPV-thuishulp bieden kosteloos cursussen voor vrijwilligerscoördinatoren aan. Voor nieuwe coördinatoren hebben we een basiscursus ontwikkeld. Voor de meer ervaren bieden wij een verdiepingscursus aan. Meld u hier aan.

Cursus voor nieuwe vrijwilligers

We vinden het belangrijk dat het vrijwilligerswerk van goede kwaliteit is. Zeker omdat we regelmatig met kwetsbare mensen te maken hebben. Daarom rusten wij onze vrijwilligers toe voordat ze aan hun taak als vrijwilliger beginnen. Bij een groep van acht of meer vrijwilligers komen we langs voor een basiscursus. Vraag hier uw cursus aan.

Cursus voor nieuwe vrijwilligers in de terminale thuishulp

Wat geldt voor de ‘gewone’ thuishulp, geldt zeker voor de terminale thuishulp: kwaliteit is hierbij van groot belang. Daarom geven we een cursus van vier avonden aan de nieuwe vrijwilligers in de terminale thuishulp, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten. Thema’s die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: tekenen van het naderende sterven, morfine, palliatieve sedatie, de rol van een vrijwilliger. Vraag hier uw cursus aan.

Kwaliteitsspel

Op ons kantoor in Veenendaal ligt het ‘kwaliteitsspel’. Dit spel is leuk en zinvol om te doen met uw vrijwilligersgroep. Het is een ideale invulling voor een bijeenkomst met uw vrijwilligers. Wilt u het kwaliteitsspel lenen? Laat het ons weten.

Manieren waarop wij u kunnen helpen

Onze nieuwsberichten

NPV-Themadag 2020 over dementie

08 oktober 2020

NPV-Themadag 2020 over dementie

De NPV-themadag voor vrijwilligers stond in het teken van omgaan met dementie en werd (vanwege de corona-maatregelen) verzorgd via een livestream.

Levensboek

24 september 2019

Levensboek

Ken jij Maria Mantelzorg?

08 november 2018

Ken jij Maria Mantelzorg?