Periodiek schenken

Periodiek schenken kan voor u een fiscaal aantrekkelijke optie zijn. Een groot deel van uw gift aan de NPV kunt u namelijk terugontvangen via de belasting. Hoe dit kan? Door uw bijdrage vast te leggen als periodieke schenking. Het gaat dan om een jaarlijks terugkerende vaste gift aan de NPV. U hoeft hiervoor alleen een formulier in te vullen.


Uiteraard zijn wij u ook zeer dankbaar omdat we bij een periodieke schenking voor langere tijd op uw steun mogen rekenen. Daarmee kunnen wij ook in de toekomst onze boodschap vóór het leven krachtig blijven uitdragen.

De voordelen op een rij:

  • Wanneer u uw meerjarig durende gift in een schriftelijke overeenkomst vastlegt mag u de volledige gift (schenking) van uw inkomen aftrekken, ongeacht de hoogte van uw gift, of uw inkomen.
  • De belastingdienst betaalt hierdoor een aanzienlijk deel van uw schenking. Afhankelijk van uw inkomen kan dit zelfs oplopen tot wel 46 procent.
  • U kunt in deze vorm dus voordeliger geven, of desgewenst zelfs meer geven aan de NPV voor hetzelfde geld.
  • Bovendien steunt u daarmee structureel ons werk voor het (ongeboren) leven en helpt u de NPV om bestendiger plannen te kunnen maken voor de toekomst.

Hoe werkt het?

Goed om te weten

  • U schenkt een vaste gift per jaar aan de NPV.
  • De looptijd van uw schenking is minimaal vijf jaar.
  • De gift is vastgelegd in een schriftelijke schenkingsovereenkomst. De NPV heeft hiervoor een eenvoudig formulier, dat u hieronder kunt bekijken via de link.
  • Mocht u tijdens de looptijd van de overeenkomst komen te overlijden, dan stopt de regeling vanzelf.

Formulier

U kunt uw periodieke schenking vastleggen via een schriftelijke overeenkomst met de NPV. U kunt hiervoor dit formulier Overeenkomst periodieke gift downloaden. Vervolgens kunt u dit formulier in geld invullen, uitprinten, ondertekenen en opsturen naar de NPV, Postbus 178, 3904 AD Veenendaal. De NPV zal de overeenkomst daarna aanvullen en zal het deel voor de schenker naar u retourneren. U kunt ook een papieren versie van het formulier opvragen bij onze ledenservice. Wij sturen het formulier dan per post naar u toe.

Heeft u nog vragen?

Wij zijn u graag van dienst! Voor een financiële vraag over periodiek schenken kunt u contact opnemen met onze administratie.

Hoe werkt het?
Instead of show do a slideDown function