Onderzoek & Beleid

Met ons team zijn wij uw stem in de samenleving om kwetsbaar leven te beschermen, vanuit Bijbels perspectief. Wij vragen voortdurend aandacht om blijvend te investeren in goede zorg, vanaf het prille begin tot het kwetsbare einde van het leven. Wij doen onderzoek, participeren in wetenschappelijke en maatschappelijke projecten, zoeken de media, volgen de politieke agenda en schrijven brieven aan beleidsmakers, nemen deel aan rondetafelgesprekken of kiezen voor publieksacties. Daarnaast lobbyen we ook in stilte. Dit alles doen we in kortdurende acties of langer lopende projecten, vaak samen met anderen.

Onderzoek & Beleid

Onze mensen

Elise van Hoek

Manager Onderzoek & Beleid

Hannah Beijeman

Beleidsadviseur Onderzoek & Beleid

Chris Develing

Beleidsadviseur Onderzoek & Beleid

Yvonne Geuze

Beleidsadviseur Onderzoek & Beleid

Colleges, gastlessen, presentaties

Graag nemen we mensen mee in ons verhaal. Dat doen we jaarlijks door bijdragen aan de Zomerschool van Driestar Educatief, door gastcolleges op GrootSeminarie Rolduc en door presentaties bij onze NPV-afdelingen, kringen en verenigingen en gastessen op hogescholen, mbo’s en middelbare scholen. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Onze nieuwsberichten

Inbreng NPV voor de kabinetsformatie

19 mei 2021

Inbreng NPV voor de kabinetsformatie

Een nieuwe kabinetsformatie in een bijzondere tijd biedt mogelijkheid voor reflectie op de huidige gezondheidszorg en herziening van het beleid. De huidige maatschappelijke ontwikkelingen vragen juist nu om investering in liefdevolle en verantwoorde zorg voor het leven.

Veel Nederlanders niet bekend met de abortusgrens van 24 weken

01 februari 2021

Veel Nederlanders niet bekend met de abortusgrens van 24 weken

Onder Nederlanders is er grote onbekendheid met de abortusgrens. 47% van de Nederlanders geeft aan niet te weten tot hoeveel weken zwangerschap een abortus uitgevoerd mag worden. De groep die wél een inschatting van het aantal weken maakt, komt veelal te laag uit: gemiddeld schat men de abortusgrens op 16 weken. 1 op de 8 Nederlanders vindt het niet goed dat er in Nederland een mogelijkheid tot abortus aanwezig is. Een meerderheid is positief over de beraadtermijn.

Aanpassen embryo-DNA: burgers spraken zich uit over de dilemma’s

25 januari 2021

Aanpassen embryo-DNA: burgers spraken zich uit over de dilemma’s

De meeste mensen die deelnamen aan de DNA-dialoog vinden dat DNA van embryo‚Äôs all√©√©n mag worden aangepast als je daarmee ernstige, erfelijke ziekten kunt voorkomen. De NPV ‚Äď Zorg voor het leven was √©√©n van de initiatiefnemers van de DNA-dialoog. Directeur Diederik van Dijk wijst op principi√ęle grenzen. ‚ÄúOm de techniek te ontwikkelen, wil men menselijke embryo‚Äôs kweken puur voor onderzoek. Leven cre√ęren, ermee experimenteren en het dan weer vernietigen. De NPV vindt dat we zo niet mogen omgaan met beginnend menselijk leven.‚Ä̬†