Zomersluiting NPV

Vanaf maandag 21 juli tot en met vrijdag 22 augustus is de NPV alleen 's ochtends tussen 9.00 en 12.30 uur telefonisch bereikbaar. 
Het NPV-Consultatiepunt voor urgente medisch-ethische vragen rondom het begin en einde van het leven, is wel 24 uur per dag bereikbaar.

Zorg voor het leven!

De NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging):

  • Samen zorgen voor waardevol leven. 
  • Lobby vóór het leven in Nederland en Europa namens 60.000 leden. 
  • Persoonlijk advies bij medisch-ethische vragen: tijdens kantooruren het Spreekuur (0318) 547 888. Vragen die niet kunnen wachten?  Dag en nacht kunt u terecht bij het NPV-Consultatiepunt via (0318) 54 78 78. Ook voor vragen over palliatieve zorg.
  • Abortus en euthanasie zijn niet gewoon, ieder mensenleven verdient bescherming.
  • Meer dan 94.000 uren vrijwillige thuishulp per jaar.

Waardevol leven

Bestel hier Waardevol leven!

Lidmaatschap
Spreekt de zorg voor het leven u aan? Staat de NPV voor principes in de gezondheidszorg waar ook ú voor wilt staan? Word lid van de NPV!
Leden van de NPV krijgen korting op een zorgverzekeringspolis bij Pro Life Zorgverzekeringen en kunnen gebruik maken van de letselschadedienst Let's Help. Bekijk ook onze andere ledenvoordelen.


          


Bent u lid van de NPV maar heeft u redenen waarom u (tijdelijk) uw lidmaatschap wilt opzeggen? Klik dan hier.

Lindeboom Instituut

De NPV participeert in het Prof. dr. G.A. Lindeboom Instituut. Het Lindeboom Instituut is een wetenschappelijk studie-centrum dat vanuit de christelijke levensbeschouwing de besluitvorming over ethische kwesties in de politiek en de gezondheidszorg door samenwerking tussen verschillende organisaties wil beïnvloeden. Het instituut geeft ook een eigen informatiebulletin uit, het Lindeblad. Met ingang van 1 september 2014 is de Lindeboomleerstoel gevestigd aan de Theologische Universiteit Kampen. Dr. Theo Boer wordt per die datum benoemd als bijzonder hoogleraar ethiek van de zorg. Lees hier het persbericht over zijn benoeming.

Nieuws

Japanse delegatie op bezoek bij de NPV

Vandaag bezocht een Japanse delegatie onder leiding van prof. Toshiki...

[meer...]

NPV doet onderzoek naar abortus

Graag vragen wij uw medewerking bij een onderzoek van de NPV...

[meer...]

Vrije artsenkeuze: ook voor christelijke arts!

De vrije artsenkeuze is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp....

[meer...]