Geroepen als Samuël

Heleen Polinder

Consulent Thuishulp & Afdelingszaken

20 augustus 2021

‘Toen ik door de NPV gevraagd werd om met enige regelmaat een eenzame negentigjarige man te bezoeken, moest ik wel even nadenken. Ik ben zelf al bijna tachtig jaar!

Het antwoord op de vraag kwam tijdens een kerkdienst. Het ging over Samuël die geroepen werd. In navolging van Samuël heb ik op mijn manier gehoor gegeven aan de oproep die tot mij kwam.’

Een vrijwilliger van de NPV vertelt dat ze sindsdien op bezoek gaat bij deze eenzame man. Stof tot praten is geen probleem. Hij vertelt regelmatig over zijn overleden vrouw. Nog steeds emotioneert hem dat. Hij vertelt dan hoe fijn ze het samen hebben gehad, en hoe hij door hard te werken zijn gezin een goed thuis heeft kunnen geven.

Het mes snijdt aan twee kanten

‘Elke dinsdagmorgen bel ik hem om te zeggen dat ik hem donderdagmiddag om drie uur kom bezoeken. Zijn antwoord is dan steevast: ‘Geweldig!’ En niet alleen hij, maar ook ik zie uit naar die tweewekelijkse ontmoeting. Zo snijdt het mes aan twee kanten.’

Mocht ook u gevraagd worden om regelmatig een eenzame man of vrouw te bezoeken, aarzel niet en voel u net als Samuël geroepen.

Wilt u weten wat u nog meer zou kunnen doen of hoe u vrijwilliger kunt worden? Kijk dan hier!

Geroepen als Samuël

NPV-Zorg
altijd dichtbij

Bekijk onze afdelingen

Onze thema's

Bekijk al onze thema's