Reanimatie, wat is de juiste keuze?

Reanimatie, wat is de juiste keuze?

Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat het nuttig is een besluit over reanimatie te nemen. Maar hoe doe je dat? Deze brochure helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.

€ 0.00

(exclusief verzend- en administratiekosten)


Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat het nuttig is een besluit over reanimatie te nemen. Maar hoe doe je dat? Je komt voor lastige vragen te staan. Wanneer is een reanimatie medisch gezien zinvol? En wat kunnen de gevolgen zijn? Het onderwerp kan bij christenen – maar niet alleen bij hen – ethische vragen oproepen: ‘Ga ik een grens over als ik ervoor kies me niet te laten reanimeren?’, ‘Is niet-reanimeren een vorm van euthanasie?’ De een vindt dat bij reanimatie het leven in eigen hand wordt genomen, terwijl een ander juist op het standpunt staat dat je bij niet reanimeren zelf over het leven(seinde) beschikt.

Deze brochure helpt om een antwoord te krijgen op deze en andere vragen. We laten zien wat reanimatie inhoudt en hoe u een besluit rond reanimatie kunt nemen. Daarnaast worden de opties voor het vastleggen en delen van een besluit om wel of niet te reanimeren, besproken.

U kunt de brochure downloaden of een gedrukt exemplaar bestellen. U betaalt daarvoor alleen de verzend- en administratiekosten.