Contributie declareren

NPV-leden met een aanvullende zorgverzekering bij Pro Life Zorgverzekeringen krijgen de NPV-contributie vergoed door Pro Life. De vergoeding uit de aanvullende verzekering is persoonsgebonden. Dit betekent dat naam en geslacht (heer of mevrouw) op de contributiebrief gelijk moeten zijn aan die van de verzekerde die aanspraak maakt op de vergoeding.

Via deze twee stappen kunt u declareren:

Stap 1: U betaalt eerst de contributie aan de NPV.

Stap 2: Vervolgens declareert u de contributie bij Pro Life.

Dit kan op de volgende twee manieren:

1) Heeft u uw contributiebrief per post ontvangen: stuur dan een kopie van de contributiebrief naar Pro Life (dus niet naar de NPV). Het postadres hiervoor is: Pro Life Zorgverzekeringen, Afdeling Declaratieservice, Postbus 70001, 3000 KB, Rotterdam.

2) Heeft u uw contributiebrief via de e-mail ontvangen, dan kunt u via één van de volgende routes declareren:

–  Via post : Print de contributie e-mail uit en stuur deze op naar: Pro Life Zorgverzekeringen, Afd. Declaratieservice, Postbus 70001, 3000 KB, Rotterdam;
–  Via ‘Mijn Pro Life’ : Sla de contributie e-mail op als PDF-bestand* op uw computer, tablet of smartphone en dien deze vervolgens in;
–  Via de Pro Life App :  Print de contributie e-mail uit, maak er een foto van met de app en dien in. Of sla de contributie e-mail op als PDF-bestand* op uw smartphone of tablet en dien deze vervolgens in via de app.

* Helaas is het voor de NPV technisch nog niet mogelijk om een dergelijke bijlage apart met uw contributiemail mee te sturen. Lukt het u zelf niet om van uw contributie e-mail een PDF-bestand te maken? Mail uw contributie e-mail dan naar ledenservice@npvzorg.nl en vermeld in het onderwerp ‘handmatig voor mij omzetten in PDF-bestand’. Wij zetten de e-mail dan voor u om en mailen hem als PDF-bestand aan u terug.

BELANGRIJK: U kunt hier nog meer informatie vinden over hoe u het beste uw rekening bij Pro Life kunt insturen.

Vergoeding door andere zorgverzekeraars
Ook enkele andere zorgverzekeraars vergoeden het lidmaatschap. Zorgverzekeraars die uw NPV-contributie mogelijk vergoeden vindt u hier.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn u graag van dienst via ledenservice@npvzorg.nl of (0318) 54 78 88.