E-learnings en keuzehulpen

Wilt u online meer te weten komen over een medisch-ethisch thema? Daarvoor zijn e-learnings en keuzehulpen heel geschikt.

Wilt u zich meer verdiepen in een onderwerp? Doe dan een van de e-learnings.
Heeft u een vraagstuk waar u informatie, vragen om over na te denken en handvatten voor gesprek bij kunt gebruiken? Dan helpen de keuzehulpen u op weg.

Zoekt u persoonlijk advies bij medisch-ethische dilemma’s rond gezinsvorming en zwangerschap? Neem contact op met de NPV-Advieslijn.

Kies hieronder over welk van de drie hoofdthema’s u e-learning of een keuzehulp wilt doorlopen.

Gezinsvorming en zwangerschap

Hoe ga je als christen om met beginnend leven? Welke (medische) mogelijkheden zijn passend als je wilt voorkomen dat pril leven verloren gaat?

En als je zwanger bent, wil je dan gebruikmaken van alle onderzoeken die worden aangeboden? Wil je alles weten?

Naar de e-learnings en keuzehulpen

Levensloop

Er is steeds meer mogelijk om het leven in eigen hand te nemen. Dit kan in de loop van het leven verschillende ethische dilemma’s opleveren. Mag alles wat kan? Hoe vorm je als christen je visie en maak je goede keuzes?

Naar de e-learnings en keuzehulpen

Einde van het leven

Ieder mensenleven is kostbaar en verdient bescherming tot aan het soms kwetsbare einde. Wat is goede zorg bij het naderende levenseinde? Welke (medische) mogelijkheden zijn er als je niet voor actieve levensbeëindiging wilt kiezen? En hoe voorkom je onnodig doorbehandelen?

Naar de e-learnings en keuzehulpen