NPV Jubileum - webinars

Al vier decennia mogen we opkomen voor het leven, met hoofd, hart en handen. In de jubileumweek hebben we drie webinars uitgezonden: over medische ethiek in politiek en samenleving, persoonlijk medisch-ethisch advies en de waarde van vrijwilligerswerk.

Het is mogelijk om de webinars terug te kijken!

  • Heeft u zich destijds aangemeld voor het webinar? Dan heeft u een e-mail ontvangen met een link om mee te kijken. Via deze link kunt u het webinar ook terugkijken.
  • Heeft u zich niet aangemeld? Bekijk dan het webinar via de linkjes op deze pagina, zie onderstaande webinars.

 

Webinars

Van levensbelang – een christelijk geluid in politiek, samenleving en huiskamer

m.m.v. historicus en publicist Bart Jan Spruyt

Voltooid leven, gender, abortus, embryo-onderzoek… In de politiek staan medisch-ethische thema’s hoog op de agenda. Daarbij staat de waarde van het (soms kwetsbare of gebutste) leven onder druk. Ook beweegt de publieke opinie steeds verder weg van wat God ons geeft en voorhoudt. Hoe vinden we gehoor voor dat geluid? En hoe kan elk leven erkend worden en op waarde worden geschat; in wetgeving, politiek en de samenleving?

Deze webinar is uitgezonden op 27 september 2022.

Klik hier om het webinar terug te kijken.

Webinars

De ‘112’ van de NPV – 25 jaar advies en meedenken bij medisch-ethische vragen

m.m.v. ervaringsdeskundigen André en Dorinda Flier

Wat als op een willekeurig moment een moeilijke medisch-ethische vraag je pad kruist? Bijvoorbeeld als je een moeilijke uitslag hebt ontvangen na prenataal onderzoek? Of wanneer je geconfronteerd wordt met een moeilijke behandelbeslissing op de IC? Welke keuzes kun je dan maken vanuit christelijk oogpunt? Op die momenten is de NPV-Advieslijn voor u en jou beschikbaar, al 25 jaar. In dit webinar hoort u wat de Advieslijn voor mensen kan betekenen, en hoe gebruikers dit ervaren. Tijdens dit webinar is er ook aandacht voor de thema’s gebrokenheid en maakbaarheid.

Deze webinar is uitgezonden op 28 september 2022.

Klik hier om het webinar terug te kijken.

Meer vrijwilligers, minder euthanasie?

m.m.v. wetenschapper en ethicus Stef Groenewoud

Zou er nog evenveel vraag zijn naar euthanasie als meer mensen vrijwilligerswerk doen? Wat is het effect van aandacht en hulp aan onze kwetsbare medemens? Daarover gaan we tijdens de webinar ‘Meer vrijwilligers, minder euthanasie?’ in gesprek met Stef Groenewoud.
Ook gaan we in gesprek over de vraag hoe het is om vrijwilliger te zijn. Hoe heeft NPV-Thuishulp zich ontwikkeld? En hoe ziet de toekomst eruit voor Thuishulp?

Deze webinar is uitgezonden op 29 september 2022.

Klik hier om het webinar terug te kijken.