NPV Jubileum - webinars

Al vier decennia mogen we opkomen voor het leven, met hoofd, hart en handen. Om dat te vieren nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan onze webinars, op 27, 28 en 29 september. De webinars bieden een kijkje achter de schermen van de NPV. Extra leuk is dat u mee kunt doen door live uw vragen te stellen en zo mede de inhoud van de uitzending te bepalen.

Webinars

Van levensbelang – een christelijk geluid in politiek, samenleving en huiskamer

m.m.v. historicus en publicist Bart Jan Spruyt

Voltooid leven, gender, abortus, embryo-onderzoek… In de politiek staan medisch-ethische thema’s hoog op de agenda. Daarbij staat de waarde van het (soms kwetsbare of gebutste) leven onder druk. Ook beweegt de publieke opinie steeds verder weg van wat God ons geeft en voorhoudt. Hoe vinden we gehoor voor dat geluid? En hoe kan elk leven erkend worden en op waarde worden geschat; in wetgeving, politiek en de samenleving?
Denk en spreek daarover mee. Meld u snel aan voor de webinar ‘Van levensbelang’!

Datum & tijd: dinsdag 27 september 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar

Webinars

De ‘112’ van de NPV – 25 jaar advies en meedenken bij medisch-ethische vragen

m.m.v. ervaringsdeskundigen André en Dorinda Flier

Wat als op een willekeurig moment een moeilijke medisch-ethische vraag je pad kruist? Bijvoorbeeld als je een moeilijke uitslag hebt ontvangen na prenataal onderzoek? Of wanneer je geconfronteerd wordt met een moeilijke behandelbeslissing op de IC? Welke keuzes kun je dan maken vanuit christelijk oogpunt? Op die momenten is de NPV-Advieslijn voor u en jou beschikbaar, al 25 jaar. In dit webinar zullen hoort u wat de Advieslijn voor mensen kan betekenen, en hoe gebruikers dit ervaren. Tijdens dit webinar zullen we ook speciale aandacht hebben voor de thema’s gebrokenheid en maakbaarheid. Reden genoeg om u aan te melden voor dit webinar!

Datum & tijd: woensdag 28 september 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar

Meer vrijwilligers, minder euthanasie?

m.m.v. wetenschapper en ethicus Stef Groenewoud

Zou er nog evenveel vraag zijn naar euthanasie als meer mensen vrijwilligerswerk doen? Wat is het effect van aandacht en hulp aan onze kwetsbare medemens? Daarover gaan we tijdens de webinar ‘Meer vrijwilligers, minder euthanasie?’ in gesprek met Stef Groenewoud.
Ook gaan we in gesprek over de vraag hoe het is om vrijwilliger te zijn. Hoe heeft NPV-Thuishulp zich ontwikkeld? En hoe ziet de toekomst eruit voor Thuishulp?
Neem deel aan deze interessante webinar.

Datum & tijd: donderdag 29 september 2022 van 19.30 – 21.00 uur

Klik hier om u aan te melden voor deze webinar

Meer informatie over het NPV-Jubileum? Klik op JUBILEUM -->

JUBILEUM

Aanmelden

Van levensbelang

D.V. dinsdag 27 september 
Van levensbelang – een christelijk geluid in politiek, samenleving en huiskamer,  m.m.v. historicus en publicist Bart Jan Spruyt

Klik hier om u aan te melden

De NPV-Advieslijn (24/7) - De ‘112’ van de NPV

D.V. woensdag 28 september
De ‘112’ van de NPV – 25 jaar advies en meedenken bij medisch-ethische vragen, m.m.v. ervaringsdeskundigen André en Dorinda Flier

klik hier om u aan te melden

Meer vrijwilligers, minder euthanasie?

D.V. donderdag 29 september 
Meer vrijwilligers, minder euthanasie?, m.m.v. wetenschapper en ethicus Stef Groenewoud

Klik hier om u aan te melden