De NPV helpt bij beslissingen rond het levenseinde

Vroeg of laat komt voor ons allemaal het moment waarop het leven stopt. Soms komt dat einde onverwacht, maar veel vaker is er eerst een periode van ziekte en achteruitgang. Nadenken over het levenseinde is niet gemakkelijk, maar wel belangrijk om te doen.

“Nadenken over het einde van het leven vonden we best wel moeilijk, ook omdat we nog gewoon gezond zijn. Maar toch was het goed om samen met onze kinderen al wat zaken te bespreken en ook vast te leggen. Dat geeft vertrouwen en rust voor de toekomst, wat er ook gebeurt.”

De NPV helpt bij beslissingen rond het levenseinde

De ReisWijzer helpt u een stap verder

Misschien heeft u of uw naaste al te maken met vragen rondom het levenseinde. Dat kan moeilijk zijn, omdat u niet precies weet welke keuzes u kunt en wilt maken. Of u weet niet goed wat de laatste wensen zijn van uw naaste. De ReisWijzer is een hulpmiddel om u te helpen bij het nadenken over persoonlijke wensen rond het levenseinde.

Door op tijd over het levenseinde na te denken, kunt u in de laatste levensfase aandacht geven aan dingen die u écht belangrijk vindt. De ReisWijzer helpt om de eerste stap te zetten of om u juist verder te verdiepen in uw wensen en keuzes rond het levenseinde.

Vraag de gratis digitale 'ReisWijzer' aan

Dit webinar is afgelopen. U kunt zich hier niet meer voor inschrijven.

De NPV heeft een mooie aanpak bij een ingewikkeld onderwerp om als familie te bespreken.
Ik heb ook een mooi gesprek met mijn 3 zusjes over het levenseinde gehad.

Ik kom uit een klein gezin. Dankzij de hulp van NPV-vrijwilligers was het mogelijk om onze moeder tot haar overlijden thuis te verzorgen. Daar zijn we dankbaar voor!

Hoewel ik op dit moment gezond ben en relatief jong, besef ik dat dit van het ene op het andere moment anders kan zijn.

De NPV vindt het belangrijk dat iedereen nadenkt over het levenseinde.

Wat kan de NPV nog meer voor u doen?

De NPV heeft een breed hulpaanbod, ook als het gaat om het levenseinde. Op deze pagina vind je een overzicht.

Bekijk de themapagina 'Levenseinde'