Over ons

NPV-afdeling Werkendam is opgericht in 1986. Al vanaf het begin zetten wij ons in voor de zorg voor het leven. Dit doen we door middel van het organiseren van thema-avonden, maar ook door praktisch de handen uit de mouwen te steken. We bieden sinds 1990 thuishulp aan voor iedereen, ongeacht iemands achtergrond, geloof of wat dan ook. Steeds vaker merken we dat mensen ons weten te vinden en dat is alleen maar mooi! Ook worden er thema avonden voor de leden georganiseerd rond actuele medisch-ethische kwesties of div. ziektebeelden.

Onze missie

De NPV is een christelijke beweging. Zij erkent de Bijbel als grondslag voor al haar activiteiten. Vanuit de waarden ‘beschermwaardigheid’, ‘solidariteit’ en ‘zorgzaamheid’ draagt de NPV haar gedachtegoed uit aan kerk, samenleving en overheid. Samengevat in de lijfspreuk zorg voor het leven. Dit wordt ook praktisch vorm gegeven door middel van het bieden van thuishulp door vrijwilligers. Zo draagt de NPV zorg voor het leven, vanuit de overtuiging dat elk leven beschermwaardig is vanaf het prille begin tot en met het einde.

 

Ons bestuur

Onze afdeling heeft een bestuur. Het bestuur legt ieder jaar verantwoording af aan de algemene ledenvergadering. De leden van het NPV-bestuur ontvangen geen bezoldiging van de NPV.

Dhr. P. (Peter) Dingemanse, voorzitter

Mw. C. (Corrie) van Weelden, secretaresse

Dhr. A. (Arie) van Berchum, penningmeester

Mw. F.W. (Frouwkje) Verdoorn-Versluis, thuishulp

 

 

Onze coördinatoren

Onze thuishulpcoördinatoren zijn de contactpersonen voor het regelen van thuishulp. Zij zorgen ervoor dat de thuishulp voorspoedig verloopt: vanaf de intake tot aan het beëindigen van de hulp.

Caroline Hovestadt

Coördinator

Frouwkje Verdoorn

Coördinator

ANBI gegevens

De NPV in Werkendam heeft een ANBI-status. Alhier voldoen wij aan de publicatieplicht.
De NPV-afdeling Werkendam is ANBI erkend. Organisaties die een ANBI-status hebben, zijn verplicht inzage te geven in enkele organisatorische en bestuurlijke punten.

Officiële naam: NPV-afdeling Werkendam
Ons registratienummer (RSIN) is: 816515074