Word vrijwilliger

Vrijwilligers worden niet betaald. Niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn! Een grappige spreuk. Maar hoe vaak gaat dit wel niet op voor vrijwilligerswerk?! Een arm om je heen, een warme kop koffie, een steuntje in de rug, even ergens niet alleen voor staan. Onbetaalbaar!

Vrijwilligerswerk bij de NPV in Werkendam, ooit aan gedacht? Hopelijk is het iets voor jou.

Wat voor vrijwilligers werk doen wij dan?

  • Dat kan zijn een kopje koffie drinken bij een eenzame oudere.
  • Oppassen op een demente echtegenoot, familielid, zodat de mantelzorger even ontlast wordt.
  • Boodschappen voor of met de zorgvrager.
  • Rijden naar dokter, fysiotherapie, etc..

Dit zijn zomaar wat voorbeelden. Na een intakegesprek van een zorgvraag, kijken we welke vrijwilliger daar zou passen. Dit gaat ook altijd in overleg met de vrijwilliger. Als vrijwilliger mag je zelf aangeven wanneer en hoe vaak je beschikbaar bent en welke hulpvraag jouw voorkeur heeft. Eén keer per jaar hebben we een avond met elkaar waarin een bepaald thema besproken word of een training word gegeven. Er is dan ook ruimte om elkaar te spreken. Daarnaast worden er vanuit het hoofdbureau diverse trainingen aangeboden.

 

 

Word vrijwilliger

Contactpersonen

Lijkt het iets voor jou om vrijwilliger te worden? Meld je dan aan via het onderstaande formulier. Twijfel je nog? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dat kan via Whatsapp of telefoninsch, ons telefoonnummer is 06 2930 0649. Of per mail: werkendam@afdeling-npvzorg.nl

We denken graag met je mee!

Caroline Hovestadt

Coördinator

Frouwkje Verdoorn

Coördinator

Ja, ik word vrijwilliger

  • De NPV gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Lees meer hierover in onze Privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Ik doe vrijwilligerswerk voor een oude man die lijdt aan beginnende dementie. Wekelijks kom ik bij hem thuis, zodat zijn vrouw even de de deur uit kan voor een boodschap of een bezoekje bij een vriendin. Het doen van vrijwilligerswerk geeft me enorm veel voldoening.

Eén keer in de drie weken ga ik als vrijwilliger op stap met een meisje met het syndroom van down. We genieten samen ontzettend van deze momenten!