Thuishulp

Een steuntje in de rug nodig? Dan bent u bij onze kerkelijke thuishulpgroep aan het juiste adres.

Wat kunt u verwachten?

Onze hulp wordt niet gegeven als vervanging voor taken die zorgverleners uitvoeren, maar aanvullend daarop als een steun in de rug zijn voor mantelzorgers. U kunt hierbij denken aan:

  • samen koffie drinken of wandelen;
  • begeleiding naar een afspraak in het ziekenhuis;
  • Samen de boodschappen doen;
  • Het ontlasten van een mantelzorger, die dan even wat voor zichzelf kan doen.

Hoe werkt het?

Als u hulp nodig hebt, wil de Kerkelijke Thuishulp u zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom zal de coördinator van de vrijwilligers persoonlijk contact met u opnemen, om uw hulpvraag zo helder mogelijk te krijgen. De coördinator schat uw hulpvraag in en gaat op zoek naar een vrijwilliger die bij u past of naar mensen uit uw eigen netwerk die u kunnen helpen. In overleg met u bepaalt de coördinator wie er wordt benaderd. Als er een vrijwilliger is gevonden, volgt er een kennismakingsgesprek waarop van beide kanten ‘ja’ of ‘nee’ gezegd kan worden. Gaan beide partijen akkoord, dan gaat de vrijwilliger aan de slag. De coördinator houdt contact met u (hulpvrager) en vrijwilliger en er wordt een termijn afgesproken wanneer de hulpvraag wordt geëvalueerd.

Thuishulp

Contactpersonen

Als u meer informatie wilt over onze thuishulp, kunt u contact opnemen met een van onze coördinatoren. Wanneer u direct hulp wilt aanvragen, kunt u het onderstaande formulier invullen. Er zal contact met u worden opgenomen.

Ilsa Roeland

coördinator

Conja van Poortvliet

coördinator

Hulp aanvragen

Ervaringen

Ik ben mantelzorger en ook kostwinner. Dat is een pittige combinatie. Ik ben dankbaar dat de vrijwilligers van de NPV mij helpen bij het doen van mijn tuin en boodschappen. Dat maakt écht verschil!

Mijn vrouw heeft een psychiatrische ziekte. Ik vind het bijzonder dat twee vrijwilligers iedere week met haar gaan wandelen, zodat ik even tijd voor mezelf heb.