Word vrijwilliger

De Vrijwillige Thuishulp van de NPV afdeling De Ronde Venen is sinds 1996 actief binnen de gemeente de Ronde Venen. Zij richt zich vooral op het ondersteunen van de mantelzorger.

Vrijwilligers worden niet betaald. Niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn! Een grappige spreuk. Maar hoe vaak gaat dit wel niet op voor vrijwilligerswerk?! Een arm om je heen, een warme kop koffie, een steuntje in de rug, even ergens niet alleen voor staan. Onbetaalbaar!

In  De Ronde Venen hebben we zo’n 50 vrijwilligers. Elk jaar komen we bij elkaar om na te denken over een thema of om gewoon gezellig bij te kletsen en wat te delen over ons vrijwilligerswerk. Aan het eind van het jaar eten we samen en zo sluiten we het jaar gezamenlijk af.

De activiteiten zeer divers. Zo begeleiden de vrijwilligers regelmatig mensen naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of de dokter. Boodschappen doen is ook een veel voorkomende bezigheid voor de vrijwilligers. Vaak samen met de hulpvrager, zodat deze er ook eens uit is. Verder passen vrijwilligers regelmatig op zodat Mantelzorgers in de gelegenheid zijn om iets voor zichzelf te ondernemen waardoor ze de zorg voor hun partner vaak langer vol kunnen houden.

Binnen de organisatie zijn 3 coördinatoren actief. Zij houden contact met de hulpvrager, spreken de zorgvraag door en zoeken de juiste vrijwilliger bij de juiste hulpvraag.

Iedere vrijwilliger mag zelf aangeven waar hij of zij voor wil worden ingezet. Alle vrijwilligers ontvangen 2 keer per jaar een uitnodiging voor een koffieochtend of een cursus. Hier kunnen ze op vrijwillige basis aan deelnemen. Aan het eind van het jaar ontvangt elke vrijwilliger een kleine attentie voor het werk.

Word vrijwilliger

Contactpersonen

Lijkt het iets voor u om vrijwilliger te worden? Meld u dan aan via het onderstaande formulier. Twijfelt u nog? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met u mee!

Annie Plomp

Coördinator Mijdrecht

Ida van Kreuningen

Coördinator Vinkeveen

Carla Stolk

Coördinator Wilnis, Waverveen, Amstelhoek en de Hoef

Ja, ik word vrijwilliger

  • De NPV gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Lees meer hierover in onze Privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Ik doe vrijwilligerswerk voor een oude man die lijdt aan beginnende dementie. Wekelijks kom ik bij hem thuis, zodat zijn vrouw even de de deur uit kan voor een boodschap of een bezoekje bij een vriendin. Het doen van vrijwilligerswerk geeft me enorm veel voldoening.

Eén keer in de drie weken ga ik als vrijwilliger op stap met een meisje met het syndroom van down. We genieten samen ontzettend van deze momenten!