Thuishulp

Een steuntje in de rug nodig? Dan bent u bij de thuishulp van de NPV aan het juiste adres. Met verspreid over het land 7.400 vrijwilligers zetten we ons in voor onze medemens. NPV-Thuishulp is er voor iedereen. Het maakt niet uit of u wel of geen christen bent, wel of geen lid bent van de NPV; iedereen kan een beroep doen op ons.

Wat kunt u verwachten?

Onze hulp wordt niet gegeven als vervanging voor taken die zorgverleners uitvoeren, maar aanvullend daarop als een steun in de rug zijn voor mantelzorgers. U kunt hierbij denken aan:

  • samen koffie drinken of wandelen;
  • begeleiding naar een afspraak in het ziekenhuis;
  • Samen de boodschappen doen;
  • Het ontlasten van een mantelzorger, die dan even wat voor zichzelf kan doen.

Hoe werkt het?

Als u hulp nodig hebt, wil de NPV u zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom zal de coördinator van de vrijwilligers persoonlijk contact met u opnemen, om uw hulpvraag zo helder mogelijk te krijgen. De coördinator schat uw hulpvraag in en gaat op zoek naar een vrijwilliger die bij u past of naar mensen uit uw eigen netwerk die u kunnen helpen. In overleg met u bepaalt de coördinator wie er wordt benaderd. Als er een vrijwilliger is gevonden, volgt er een kennismakingsgesprek waarop van beide kanten ‘ja’ of ‘nee’ gezegd kan worden. Gaan beide partijen akkoord, dan gaat de vrijwilliger aan de slag. De coördinator houdt contact met u (hulpvrager) en vrijwilliger en er wordt een termijn afgesproken wanneer de hulpvraag wordt geëvalueerd.

Thuishulp

Contactpersonen

Als u meer informatie wilt over onze thuishulp, kunt u contact opnemen met een van onze coördinatoren. Wanneer u direct hulp wilt aanvragen, kunt u het onderstaande formulier invullen. Er zal contact met u worden opgenomen.

Annie Plomp

Coördinator Mijdrecht

Carla Stolk

Coördinator Wilnis, Waverveen, Amstelhoek en de Hoef

Ida van Kreuningen

Coördinator Vinkeveen

Hulp aanvragen

Ervaringen

Ik ben mantelzorger en ook kostwinner. Dat is een pittige combinatie. Ik ben dankbaar dat de vrijwilligers van de NPV mij helpen bij het doen van mijn tuin en boodschappen. Dat maakt écht verschil!

Mijn vrouw heeft een psychiatrische ziekte. Ik vind het bijzonder dat twee vrijwilligers iedere week met haar gaan wandelen, zodat ik even tijd voor mezelf heb.