Thuishulp Diaconale Huishoudelijke Hulpgroep Uddel

Een steuntje in de rug nodig? Dan bent u bij de thuishulp van de NPV aan het juiste adres. Met verspreid over het land 7.400 vrijwilligers zetten we ons in voor onze medemens. NPV-Thuishulp is er voor iedereen. Het maakt niet uit of u wel of geen christen bent, wel of geen lid bent van de NPV; iedereen kan een beroep doen op ons.

Wat kunt u verwachten?

Onze hulp wordt niet gegeven als vervanging voor taken die zorgverleners uitvoeren, maar aanvullend daarop als een steun in de rug zijn voor mantelzorgers. U kunt hierbij denken aan:

  • samen koffie drinken of wandelen;
  • begeleiding naar een afspraak in het ziekenhuis;
  • Samen de boodschappen doen;
  • Het ontlasten van een mantelzorger, die dan even wat voor zichzelf kan doen.

Hoe werkt het?

Als u hulp nodig hebt, wil de NPV u zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom zal de coördinator van de vrijwilligers persoonlijk contact met u opnemen, om uw hulpvraag zo helder mogelijk te krijgen. De coördinator schat uw hulpvraag in en gaat op zoek naar een vrijwilliger die bij u past of naar mensen uit uw eigen netwerk die u kunnen helpen. In overleg met u bepaalt de coördinator wie er wordt benaderd. Als er een vrijwilliger is gevonden, volgt er een kennismakingsgesprek waarop van beide kanten ‘ja’ of ‘nee’ gezegd kan worden. Gaan beide partijen akkoord, dan gaat de vrijwilliger aan de slag. De coördinator houdt contact met u (hulpvrager) en vrijwilliger en er wordt een termijn afgesproken wanneer de hulpvraag wordt geëvalueerd.

Thuishulp Diaconale Huishoudelijke Hulpgroep Uddel