Word vrijwilliger

Vrijwilligers worden niet betaald. Niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn! Een grappige spreuk. Maar hoe vaak gaat dit wel niet op voor vrijwilligerswerk?! Een arm om je heen, een warme kop koffie, een steuntje in de rug, even ergens niet alleen voor staan. Onbetaalbaar!

In Reimerswaal hebben we zo’n 85 vrijwilligers, die vrijwillige thuishulp bieden aan iedereen die dat nodig heeft. Deze hulp is aanvullend aan de professionele thuiszorg en is bedoeld ter ondersteuning van zorgvragers en mantelzorgers. Onze vrijwilligers brengen bijvoorbeeld bezoekjes aan mensen die zich eenzaam voelen, we kunnen helpen bij het boodschappen doen. We kunnen ook de zorg even overnemen van de partner van iemand met dementie zodat de mantelzorger even alleen op stap kan. Regelmatig wordt er op een middag of avond een bijeenkomst voor vrijwilligers georganiseerd. Naast een cursus of workshop is er dan ook volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Word vrijwilliger

Contactpersonen

Lijkt het iets voor u om vrijwilliger te worden? Meld u dan aan via het onderstaande formulier. Twijfelt u nog? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met u mee!

Ja, ik word vrijwilliger

  • De NPV gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Lees meer hierover in onze Privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen

Ik doe vrijwilligerswerk voor een oude man die lijdt aan beginnende dementie. Wekelijks kom ik bij hem thuis, zodat zijn vrouw even de de deur uit kan voor een boodschap of een bezoekje bij een vriendin. Het doen van vrijwilligerswerk geeft me enorm veel voldoening.

Eén keer in de drie weken ga ik als vrijwilliger op stap met een meisje met het syndroom van down. We genieten samen ontzettend van deze momenten!