Beste vrijwilliger,

Geweldig dat jij je wilt inzetten als vrijwilliger in de terminale zorg. Op deze pagina geven we je graag wat meer informatie over het traject. Om te beginnen ga je een training op afstand volgen, verzorgd door de NPV. Deze training bestaat uit de volgende modules:

  • Ik als vrijwilliger, mijn motivatie, mijn leervraag, wie zijn er nog meer betrokken in de zorg, wat is mijn rol en wat mag ik wel en niet? De basishygiëneregels worden besproken.
  • Wat is palliatieve zorg, hoe ziet de behandeling eruit, hoe ziet sterven eruit, wat is de behoefte aan eten en drinken, hoe kan ik hierin ondersteunen?
  • Ziektebeeld COVID-19, specifieke kenmerken van het ziektebeeld en de manier van overlijden. Afstemming van zorg en veiligheidsmaatregelen.
  • Hoe zorg ik voor mezelf, aandacht voor eigen emoties en draagkracht, communicatie, houdingsaspecten, afstemming met mantelzorger.

Je volgt deze modules thuis, achter de computer. Een module bestaat uit een aantal videofragmenten en daarbij verwerkingsopdrachten. Je kunt zelf doorgaan naar de volgende module, het tempo is aan jou. Het is aan te bevelen om alle modules binnen ongeveer twee weken te doorlopen.
Daarnaast krijg je een reader thuisgestuurd als naslagwerk.

Weet je nog niet zeker of je aan de training wilt beginnen, bel ons dan op (0318) 54 78 88 of e-mail ons.

Wil je gelijk beginnen? Vul dan hier je gegevens in. In de bevestigingsmail die je hierna ontvangt, krijg je de link naar de online modules. Dankjewel!

Aanmelden online training palliatieve zorg