Pastoraat en levenseinde

Pastoraat en levenseinde

Dit boekje is een aanrader voor iedereen die het pastorale gesprek wil aangaan over (medisch-ethische) levenseindevraagstukken. Denk hierbij aan zaken als wel of niet (meer) behandelen, reanimeren of het inzetten van palliatieve sedatie.

€ 3.40

(exclusief verzend- en administratiekosten)


Dit boekje ‘Van betekenis tot het einde: Pastoraat en het levenseinde’ is in de eerste plaats geschreven voor pastorale verzorgers zoals predikanten, studenten, pastoraal werkers en geestelijke verzorgers (in zorginstellingen).
Naast handvatten om het gesprek aan te gaan over het levenseinde, biedt het informatie over complexe (medisch-ethische) levenseindevraagstukken zoals wel of niet (meer) behandelen, reanimeren of het al dan niet inzetten van palliatieve sedatie.

Ook komen pastorale adviezen aan bod bij vragen rondom het levenseinde, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van angst voor de dood of een gevoel van ‘voltooid leven’.

Deze handreiking is geschreven door de NPV en er is meegelezen door een team van predikanten, pastores en deskundigen op het gebied van pastoraat.